x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe „Micuțul Picasso”, un copil de 2 ani din Germania, încasazează mii de euro pentru tablourile sale

„Micuțul Picasso”, un copil de 2 ani din Germania, încasazează mii de euro pentru tablourile sale

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   07:39
„Micuțul Picasso”, un copil de 2 ani din Germania, încasazează mii de euro pentru tablourile sale
Sursa foto: Instagram laurents arts

Un copilaș german a devenit senzație artistică internațională după ce și-a vândut tablourile pentru mii de euro. Tablourile lui Laurent, în vârstă de 2 ani, au un aer de profesionalism, ceea ce le face să pară demne de o galerie de artă.

Supranumit „Micuțul Picasso”, Laurent Schwarz, în vârstă de doi ani, din Bavaria, încasează până la 6.500 de euro pe piața internațională pe operele sale pline de culoare.

Tablourile lui Laurent au un aer de profesionalism, ceea ce le face să pară demne de o galerie de artă.

Mama sa, Lisa Schwarz, în vârstă de 32 de ani, și-a dat seama că micuțul Laurent avea un talent special în timpul unei vacanțe în Tirolul de Sud, Italia, în septembrie anul trecut.

„Era o pictură în camera de hotel și nu l-am putut scoate din ea”, a declarat ea pentru The Times.

 

 

Când s-au întors acasă, Lisa a decis să-i amenajeze fiului ei pasionat de pictură un atelier în care acesta să stea tot timpul.

Lucrările de artă au început să „curgă”, Laurent creând tablou după tablou. Lisa a fost atât de mândră de lucrările copilului încât a creat un canal Instagram doar pentru a împărtăși arta fiului ei.

Una dintre primele picturi pe care le-a încărcat a fost o lucrare numită „The Fingers” - un amestec de roșu, galben și albastru. Like-urile și follow-urile au venit rapid.

Pagina lui Laurent a atras peste 28.500 de urmăritori, iar în secțiunile de comentarii ale postărilor sale s-au adunat peste 400 de comentarii care îl laudă pentru talent.

Ascensiunea rapidă a faimei pe rețelele de socializare a determinat-o pe Lisa să înceapă să vândă o parte din lucrările fiului ei pe un site web numit laurents.art.

Picturile sale acrilice pe pânză au stârnit interes chiar și la cel mai mare târg de artă din München, ART MUC, în aprilie, și au fost vândute unor cumpărători din Marea Britanie până în Bahamas.

De asemenea, o galerie de artă din New York a contactat-o pe mama băiatului cu o ofertă de a expune lucrările lui Laurent, iar primul vernisaj va avea loc în satul său natal din Alpi, Neubeuern, în luna august.

„Sunt abstracte și ceea ce este neobișnuit este modul în care integrează figuri perceptibile în ele, lucru pe care oamenii ni-l menționează adesea și care le face atât de populare”, a declarat Lisa, care deține o firmă de design interior împreună cu soțul ei, Philipp.

De asemenea, mama a precizat că în multe dintre piese este evidențiată dragostea copilului pentru animale - în special elefanți, dinozauri și cai -, precum și pasiunea sa pentru utilizarea culorilor vibrante.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Lisa a înrămat și a agățat mai multe dintre lucrările lui Laurent în casa familiei, dar a dezvăluit că majoritatea au fost acum vândute.

Printre tablourile care au ajuns în casele cumpărătorilor norocoși se numără „The Blue Horse”, care prezintă un cal în mijlocul unei explozii de culoare.

Un alt tablou care a fost vândut se numește „The Cat” și este „un vârtej” de albastru și nuanțe de roz din care o pisică privește cu ochi mari.

Încasările din vânzarea tablourilor sunt transferate direct într-un cont pentru Laurent, la care acesta va avea acces când va împlini 18 ani, a declarat Lisa.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Micuțul Picasso Laurent Schwarz