x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copil-vedetă în "Slumdog Millionaire", de vânzare

Copil-vedetă în "Slumdog Millionaire", de vânzare

de Mihaela Matachita    |    21 Apr 2009   •   00:00

Comisia Naţională Indiană pentru Apărarea Drepturilor Copilului a lansat propria cercetare referitoare la alegaţiile potrivit cărora tatăl unui copil care a jucat în filmul "Slumdog Millionaire" a încercat să îşi vândă fiica unui reporter sub acoperire de la un tabloid britanic.



Shantha Sinha, care conduce Comisia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, a declarat pentru CNN că cercetarea a fost lansată şi o decizie va fi luată după finalizarea acesteia. La rândul său, micuţa Rubina Ali (9 ani) şi-a sprijinit tatăl, Rafiq Qureshi, împotriva acuzaţiilor că acesta ar fi oferit-o spre vânzare.

Între timp, autorităţile din oraşul Mumbai (Bombay) au înregistrat declaraţiile lui Rafiq Qureshi, ale primei sale soţii, Khurshida Begum, şi ale Rubinei Ali, după cum a făcut cunoscut inspectorul de poliţie Prakash Salunke. Qureshi a negat că ar fi încercat să o vândă pe Rubina, fetiţa a fost de partea tatălui, dar fosta soţie, de care a divorţat cu mai mulţi ani în urmă, a sprijinit alegaţiile ziarul britanic, a precizat Salunke. Acesta a adăugat că poliţia continuă ancheta.

Filmul "Slumdog Millionaire", care a câştigat opt premii Oscar anul acesta, relatează povestea unui copil dintr-un cartier mizer de la marginea unui oraş din India, care a concurat la emisiunea tv "Vrei să fii milionar?".

×
Subiecte în articol: externe