x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a efectuat 7 teste cu rachete balistice în ultimele două săptămâni

Coreea de Nord a efectuat 7 teste cu rachete balistice în ultimele două săptămâni

10 Oct 2022   •   09:56
Coreea de Nord a efectuat 7 teste cu rachete balistice în ultimele două săptămâni

Coreea de Nord a efectuat exerciții nucleare tactice în ultimele săptămâni, acestea fiind supravegheate de Kim Jong Un. De asemenea, au fost lansate 7 rachete balistice, ca replică la exercițiile comune americane și sud-coreene, scrie AFP.

"Unităţile Armatei Populare Coreene (APC) responsabile cu utilizarea de arme nucleare tactice au organizat exerciţii militare între 25 septembrie şi 9 octombrie pentru a testa şi evalua capacitatea de descurajare şi de contraatac nuclear a ţării, ceea ce este un avertisment sever pentru inamici", a transmis agenția  de presă a acestei țări, ACTC.

Exercițiile nord-coreene ar fi o replică la manevrele comune SUA-Coreea de Sud "care agravează şi mai mult tensiunile din regiune, constituind o ameninţare militară deschisă pentru Coreea de Nord", transmite agenția.

Phenianul a lansat 7 rachete în ultimele două săptămâni simulând "un război real". Printre acestea a fost lanată și o rachetă balistică deasupra Japoniei. 

"Kim Jong Un, secretarul general al Partidului Muncitorilor din Coreea şi preşedintele Comisiei militare centrale, a condus exerciţiile militare de la faţa locului", a precizat ACTC.

 

 

 

×
Subiecte în articol: coreea de nord arme nucleare