x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord amenință SUA

Coreea de Nord amenință SUA

27 Iul 2017   •   21:10
Coreea de Nord amenință SUA

Coreea de Nord a amenințat că va lansa un atac nuclear „în inima Statelor Unite” dacă Washingtonul încearcă să schimbe regimul de la Phenian, a relatat, ieri, agenția sud-coreeană de presă Yonhap, citând un anunț difuzat de agenția oficială de presă nord-coreeană KCNA, transmite DPA.

„Dacă SUA îndrăznesc să schițeze și cel mai mic semn că încearcă să înlăture conducerea noastră supremă, vom lansa o lovitură nemiloasă în inima SUA cu puternicul nostru ciocan nuclear, ascuțit și întărit de-a lungul timpului”, a declarat un purtător de cuvânt al MAE nord-coreean, potrivit KCNA. Amenințarea de la Phenian vine ca răspuns la recentele remarci ale șefului Agenției Centrale de Informații a SUA (CIA), Mike Pompeo, care a făcut aluzie la o schimbare de regim în Coreea de Nord, menționează DPA. Mike Pompeo ar fi declarat în cadrul unui forum, săptămâna trecută, că cel mai bun lucru pe care îl pot face SUA este „să separe capacitatea (nucleară) de persoana care ar putea avea intenția (nucleară)”. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean a afirmat că remarcile lui Mike Pompeo „au întrecut limita și a devenit clar că scopul suprem al administrației Trump este schimbarea regimului”. „Dacă este amenințată demnitatea supremă a RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană, Coreea de Nord), aceasta trebuie să anihileze preventiv acele țări și entități implicate direct sau indirect, mobilizând toate mijloacele de atac, inclusiv pe cele nucleare”, a adăugat purtătorul de cuvânt, potrivit KCNA. Coreea de Nord a testat, de la începutul anului trecut, două bombe nucleare și mai multe rachete, ceea ce a determinat creșterea tensiunilor în peninsulă. La 4 iulie, Coreea de Nord a testat o rachetă balistică intercontinentală.

Șeful Agenției Centrale de Informații a SUA, Mike Pompeo, a făcut aluzie la o schimbare de regim în Coreea de Nord, provocând indignarea regimului de la Phenian.

×
Subiecte în articol: coreea de nord