x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord: Președintele Kim cere armatei să fie pregătită pentru un contraatac nuclear

Coreea de Nord: Președintele Kim cere armatei să fie pregătită pentru un contraatac nuclear

de Redacția Jurnalul    |    20 Mar 2023   •   20:30
Coreea de Nord: Președintele Kim cere armatei să fie pregătită pentru un contraatac nuclear

Președintele din Coreea de Nord, Kim Jong-un, a lansat noi amenințări către țările occidentale. Însoțit de fiica sa, el a asistat la un amplu exercițiu militar și a cerut armatei să fie pregătită pentru un contraatac nuclear, potrivit CNN.

Kim spune că armata din Coreea de Nord trebuie să fie pregătită să lanseze un contraatac nuclear pentru a descuraja orice atac asupra țării sale. Declarația a fost făcută luni și a fost preluată de presa de stat, care a acuzat SUA și Coreea de Sud de extinderea exercițiilor militare comune.

Totodată, comentariile lui Kim au fost făcute după ce, în weekend, el a „supravegheat" exerciții tactice combinate ale unităților operaționale care simulează un contraatac nuclear împotriva inamicilor Coreei de Nord. La final, Kim a spus că „au fost mult îmbunătățite capacitățile reale de război ale unităților", potrivit Agenției centrale de știri coreene (KCNA).

Kim, care a apărut în imaginile difuzate de mass-media de stat alături de fiica sa, Kim Ju Ae, a declarat că este „foarte important să se organizeze și să se desfășoare în mod frecvent astfel de exerciții în condițiile simulate ale unui război real".

Ju Ae, despre care se crede că are în jur de 9 ani, a fost fotografiată în mod repetat alături de tatăl ei la lansările de rachete din ultimele luni.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de nord contraatac nuclear