x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord testează rachete de croazieră

Coreea de Nord testează rachete de croazieră

de Redacție Jurnalul    |    24 Feb 2023   •   09:15
Coreea de Nord testează rachete de croazieră

Coreea de Nord a testat patru rachete de croazieră strategice, în timpul unui exercițiu menit să demonstreze capacitatea sa de a efectua un contraatac nuclear împotriva forțelor ostile, a anunțat, vineri, presa de stat, citată de Reuters.

Exercițiul de joi a implicat o unitate de rachete strategice de croazieră aparent operațională a Armatei Populare Coreene, care a tras cele patru rachete "Hwasal-2" în zona orașului Kim Chaek, provincia Hamgyong de Nord, spre marea din largul coastei de est a Peninsulei Coreene, a precizat agenția de presă de stat KCNA.

Alte unități au efectuat antrenamente de tragere.

Cele patru rachete de croazieră strategice au lovit o țintă prestabilită, a precizat raportul.

Lansările de rachete nu au fost anunțate de Coreea de Sud sau Japonia, care sunt adesea primele care detectează și raportează public astfel de lansări.

Ministerul sud-coreean al Apărării a declarat că lansarea a fost monitorizată, dar că au existat "diferențe" între ceea ce au detectat ei și Statele Unite și declarația Nordului, fără a da detalii.

Lansarea a avut loc în timp ce oficiali americani și sud-coreeni au luat parte la un exercițiu simulat, care s-a concentrat pe posibilitatea ca Coreea de Nord să folosească o armă nucleară.

Într-un comunicat separat, ministerul de externe al Pyongyangului a criticat Washingtonul și aliații săi pentru convocarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu seria de teste recente cu rachete.

Coreea de Nord a acuzat Națiunile Unite că a fost "nedreaptă" în ceea ce privește activitățile sale militare, în timp ce a păstrat tăcerea cu privire la exercițiile militare comune ale SUA și Coreei de Sud.

Kwon Jong Gun, directorul general al ministerului pentru afaceri americane, a reiterat că Coreea de Nord va lua în considerare "contramăsuri puternice" dacă ONU va continua să servească drept "instrument de presiune al SUA" asupra Pyongyangului.

Coreea de Nord ar putea testa rachete balistice intercontinentale pe o traiectorie mai joasă și mai lungă și ar putea efectua cel de-al șaptelea test nuclear în acest an pentru a-și perfecționa capacitățile de armament, au declarat miercuri parlamentarii sud-coreeni, citând oficiali din domeniul informațiilor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de mord rachete croaziera