x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord a lansat ''mai multe rachete de croazieră'' în Marea Galbenă

Coreea de Nord a lansat ''mai multe rachete de croazieră'' în Marea Galbenă

de Redacția Jurnalul    |    02 Sep 2023   •   22:40
Coreea de Nord a lansat ''mai multe rachete de croazieră'' în Marea Galbenă
Sursa foto: Hepta

Coreea de Nord a lansat "mai multe rachete de croazieră" în Marea Galbenă, între Peninsula Coreeană şi China, a anunţat sâmbătă Statul major interarme din Seul, relatează AFP.

Potrivit sursei citate, tirurile au avut loc în jurul orei locale 04:00 (19:00 GMT vineri) şi survin la trei zile după lansarea a două rachete balistice, de data aceasta în Marea Japoniei, pe coasta de est.

"Serviciile de informaţii sud-coreene şi americane analizează lansările în timp ce urmăresc semnele de activităţi suplimentare", a adăugat armata sud-coreeană.

Seulul a răspuns la aceste ameninţări a doua zi, reafirmând că orice atac de acest tip ar declanşa o ripostă care ar duce la "sfârşitul" regimului liderului nord-coreean Kim Jong Un.

Liderul nord-coreean a descris în 2022 drept "ireversibil" statutul de putere nucleară al ţării sale şi a cerut întărirea arsenalului acesteia, în special în ceea ce priveşte armele nucleare tactice.

Aceste ultime lansări de rachete de croazieră au loc în momentul în care un soldat american, Travis King, a intrat marţi în Coreea de Nord din Sud şi este posibil să fie reţinut acolo de autorităţi, potrivit armatei americane.

Soldatul, care executa o pedeapsă cu închisoarea în Coreea de Sud pentru agresiune, urma să se întoarcă în Statele Unite pentru sancţiuni disciplinare.

×
Subiecte în articol: coreea de nord rachete