x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Sud și SUA încep cele mai mari exerciții militare comune din ultimii ani

Coreea de Sud și SUA încep cele mai mari exerciții militare comune din ultimii ani

22 Aug 2022   •   16:16
Coreea de Sud și SUA încep cele mai mari exerciții militare comune din ultimii ani
Sursa foto: pixabay.com

Coreea de Sud și Statele Unite încep luni cele mai mari exerciții militare comune din ultimii ani, în contextul în care Coreea de Nord și-a intensificat în ultimul timp testele cu rachete, informează Reuters.

Exercițiile anuale sunt programate să se încheie la 1 septembrie și au loc după ce președintele sud-coreean Yoon Suk-yeol, care a preluat funcția în luna mai, a promis intensificarea acțiunilor de descurajare a Nordului.

Exercițiile militare și civile au ca scop îmbunătățirea pregătirii țării pentru a se potrivi cu modelele de război în schimbare, cu amenințări cibernetice împotriva unor facilități cheie, cum ar fi fabricile de cipuri și lanțurile de aprovizionare, a declarat Yoon.

Exercițiile sunt cele mai mari din 2017, când au fost reduse din cauza COVID-19 în timp ce predecesorul lui Yoon a încercat să reia discuțiile cu Pyongyang, care a numit exercițiile o repetiție pentru invazie.

Coreea de Nord a tras două rachete de croazieră de pe coasta de vest săptămâna trecută, după ce Coreea de Sud și Statele Unite au dat startul antrenamentelor preliminare pentru exerciții.

Coreea de Nord a efectuat teste cu rachete într-un ritm fără precedent în acest an și este pregătită să efectueze al șaptelea test nuclear în orice moment, au declarat oficialii de la Seul.

(sursa: Mediafax)

×