x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord amenință cu atacuri asupra avioanelor de spionaj americane

Coreea de Nord amenință cu atacuri asupra avioanelor de spionaj americane

de Redacția Jurnalul    |    10 Iul 2023   •   23:00
Coreea de Nord amenință cu atacuri asupra avioanelor de spionaj americane

Coreea de Nord anunță că ar putea doborî avioanele de spionaj americane care îi încalcă spațiul aerian, potrivit Reuters.

Coreea de Nord a acuzat luni SUA că îi încalcă spațiul aerian prin efectuarea de zboruri de supraveghere și a avertizat că, deși Phenianul dă dovadă de reținere, astfel de avioane pot fi doborâte.

Acțiunile militare provocatoare ale Statelor Unite duc peninsula coreeană mai aproape de un conflict nuclear, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale din Coreea de Nord, într-o declarație transmisă de agenția oficială de știri KCNA.

Sursa a mai vorbit despre utilizarea avioanelor de recunoaștere și a dronelor americane și a afirmat că Washingtonul a escaladat tensiunile prin trimiterea unui submarin nuclear în apropierea peninsulei.

„Nu există nicio garanție că un accident atât de șocant precum doborârea avionului de recunoaștere strategică al forțelor aeriene americane nu se va întâmpla", a precizat purtătorul de cuvânt.

Autoritățile americane nu au comentat acuzațiile venite din Coreea de Nord.

Reprezentanții armatei din Coreea de Sud au declarat că informațiile privind încălcarea spațiului aerian nu sunt adevărate. Aceștia susțin că americanii efectuează zboruri de recunoaștere de rutină în jurul peninsulei, adăugând că aliații colaborează îndeaproape pentru a monitoriza Nordul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coreea de nord avioane americane