x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corina Cretu: Mesaj de speranta si incurajare pentru comunitatea evreiasca din Europa

Corina Cretu: Mesaj de speranta si incurajare pentru comunitatea evreiasca din Europa

12 Feb 2015   •   12:15
Corina Cretu: Mesaj de speranta si incurajare pentru comunitatea evreiasca din Europa

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Cretu, a publicat pe blogul o trecere in revista a evenimentelor prilejuite de vizita sa la Paris, si a exprimat un mesaj de incurajare pentru comunitatea evreiasca din Europa, consemnand ca valorile castigate in ultimii 70 de ani sunt mai puternice decat ura, intoleranta si violenta.

 
Mesaj de speranta pentru comunitatea evreiasca
In timpul vizitei mele la Paris, am mers pentru a ma reculege in locurile in care au avut loc oribilele atacuri teroriste ce au avut loc in urma cu cateva saptamani. De asemenea, aceasta ocazie a fost prilejul de a exprima sprijinul pentru comunitatea evreiasca.

Am onorat memoria victimelor barbariei petrecute la supermarket-ul cusher. Dar, viata merge mai departe, si am tinut sa adresez un mesaj de incurajare si speranta elevilor de la Scoala Evreiasca Beth Haya Mouchka. Le-am spus acestor tineri ca Uniunea Europeana a fost creata in urma cu 70 de ani, la sfarsitul Celui De Al Doilea Razboi Mondial, si dupa ce a avut loc cea mai mare tragedie din istoria Europei, Holocaustul.

Le-am spus ca Uniunea Europeana a fost creata tocmai pentru ca o asemenea tragedie sa nu se mai intample niciodata. Astazi, suntem 500 de milioane de europeni ce impartasesc valori comune precum libertatea, justitia si toleranta, si suntem cu totii alaturi de poporul evreu. Nu vom accepta ca cineva sa submineze castigul acestor 70 de ani. Este o parte a datoriei noastre morale, si o responsabilitate pentru generatiile viitoare.

×