x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronacriză: Acordul climatic de la Paris riscă să fie anulat

Coronacriză: Acordul climatic de la Paris riscă să fie anulat

13 Apr 2020   •   21:36
Coronacriză: Acordul climatic de la Paris riscă să fie anulat

Acordul climatic de la Paris riscă să fie anulat, dacă planurile de contracarare a încălzirii climei nu vor fi aplicate, în contextul în care cele mai multe ţări iau măsuri urgente pentru facilitarea relansării economice după pandemie, afirmă ministrul Mediului din Japonia, Shinjiro Koizumi.

"Ar însemna practic moartea Acordului de la Paris să acordăm prioritate necondiţionată relansării economice, neglijând mediul", a declarat Shinjiro Koizumi, într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

În cadrul Acordului climatic  de la Paris, din 2015, aproape 200 de ţări au convenit asupra reducerii emisiilor cu efect de seră, în eforturile de evitare a încălzirii catastrofale a climei.

"Nu contestă nimeni din Ministerul Mediului faptul că economia este importantă. Noi doar am vrea să ne comportăm astfel încât să ne asigurăm că nu vom lăsa niciodată în urmă mediul", a precizat Shinjiro Koizumi.

Japonia a transmis Naţiunilor Unite luna trecută un plan care are obiectivul reducerii cu 26% la emisiilor poluante până în martie 2031, comparativ cu anul 2013.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: acordul de la paris