x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronacriza: Expert italian în imunologie este protejat de poliție, după ce a fost amenințat cu un glonț

Coronacriza: Expert italian în imunologie este protejat de poliție, după ce a fost amenințat cu un glonț

07 Ian 2022   •   09:40
Coronacriza: Expert italian în imunologie este protejat de poliție, după ce a fost amenințat cu un glonț
Sursa foto: Sursa: Hepta

Antonella Viola, unul dintre cei mai importanți experți italieni în imunologie, a primit protecție din partea poliției după ce a primit un glonț într-o scrisoare care o amenința pe ea și familia sa, scrie BBC.

Antonella Viola este vizată, se pare, din cauza faptului că susținea public vaccinarea copiilor.

În această săptămână, personalități publice au fost amenințate în mai mult în mai multe țări europene.

Mai mulți parlamentari francezi au fost amenințați în timp ce dezbăteau o lege privind certificatul de vaccinare, iar miercuri seară locuința liderului politic olandez Sigrid Kaag a fost atacată de un adept al teoriei conspirației, care a fluturat o torță în flăcări și a transmis în direct pe Facebook.

Colegii au acuzat partidul olandez de extremă dreapta Forumul pentru Democrație că a stârnit ura în legătură cu vaccinările și alte norme Covid. Suspectul a putut fi auzit scandând sloganuri de extremă dreapta.

În Italia, profesorul Viola, imunolog - șeful unui institut de cercetare pediatrică din orașul Padua din nordul țării - a confirmat pe Facebook că a primit un glonț și o scrisoare care o amenința pe ea sau familia ei cu împușcarea dacă nu spune nu vaccinării copiilor.

"Acești oameni sunt anti-vaxxeri care nu știu decât să urască, să respingă logica și legile și să creeze tensiuni și violență", a spus ea, insistând că va da întotdeauna voce științei și va vorbi cu cei care o ascultă.

Italia a început luna trecută să vaccineze copiii cu vârste cuprinse între cinci și 11 ani, dar demersul nu este obligatoriu.

Până în prezent, Austria este singura țară din Europa care a introdus obligativitatea vaccinării Covid pentru copii - o lege care va intra în vigoare luna viitoare pentru toți cei peste 14 ani.

"Voi continua să-i sfătuiesc pe părinți să își vaccineze copiii, pentru că așa este corect", a declarat profesorul Viola pentru agenția de presă italiană Ansa.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: expert amenintat