x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronavirus: Israelul a testat capacitatea de răspuns la eventualitatea apariţiei unei noi variante

Coronavirus: Israelul a testat capacitatea de răspuns la eventualitatea apariţiei unei noi variante

11 Noi 2021   •   19:00
Coronavirus: Israelul a testat capacitatea de răspuns la eventualitatea apariţiei unei noi variante

Responsabili civili şi militari israelieni de rang înalt au întreprins joi un exerciţiu care a vizat să testeze capacitatea de răspuns a statului în eventualitatea apariţiei unei noi variante a coronavirusului SARS-CoV-2, a informat biroul premierului Naftali Bennett, anunta AFP.

Responsabilii, reuniţi în centrul naţional de gestionare a crizelor, în apropiere de Ierusalim, au trebuit să facă faţă unor scenarii diverse: campanii masive de depistare şi de vaccinare, instituirea unor restricţii de deplasare sau închiderea aeroportului internaţional Ben Gurion.

'Israelul este în siguranţă şi protejat (contra COVID-19). Pentru a menţine această situaţie şi cursul normal al vieţii, trebuie să continuăm să supraveghem situaţia şi să ne pregătim pentru orice scenariu', a declarat prim-ministrul Bennett, citat într-un comunicat.

Cu o rată de pozitivare a testelor de 0,65% şi o scădere constantă a numărului de noi infectări şi spitalizări în ultimele săptămâni, Israelul pare să fi pus capăt valului patru al epidemiei.

Mai mult de 5,7 milioane de israelieni (circa 80% din populaţia adultă) din cei peste 9 milioane de locuitori au primit două doze de vaccin Pfizer, iar peste 4 milioane dintre ei, şi o a treia doză, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Consiliul consultativ al ministerului a recomandat miercuri seară extinderea vaccinării pentru a-i cuprinde şi pe copiii între 5 şi 11 ani.

Guvernul urmează să decidă dacă va aproba măsura, dar prim-ministrul s-a declarat deja joi în favoarea ei.

 

×