x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronavirus: Peste 8 milioane de cazuri la nivel mondial. Numărul deceselor s-a dublat în ultimele şapte săptămâni

Coronavirus: Peste 8 milioane de cazuri la nivel mondial. Numărul deceselor s-a dublat în ultimele şapte săptămâni

16 Iun 2020   •   07:40
Coronavirus: Peste 8 milioane de cazuri la nivel mondial. Numărul deceselor s-a dublat în ultimele şapte săptămâni

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus la nivel mondial a atins pragul de 8 milioane, în condiţiile în care infecţiile cresc în America Latină, iar Statele Unite şi China se confruntă cu apariţia unor noi focare, scrie Reuters.

Statele Unite se află în continuare pe primul loc în lume în ceea ce priveşte numărul de persoane infectate. Cu peste 2,1 milioane de cazuri confirmate, SUA are 25% dintre cazurile totale confirmate la nivel mondial.

Dar focarele din America Latină sunt în creştere şi reprezintă 21% din toate cazurile de la nivel mondial.

Luni seara, la nivel mondial erau raportate 8.005.294 de cazuri de persoane infectate cu Covid-19.

SUA au 2.111.622 cazuri, în timp ce Brazilia, ocupanta poziţiei secunde a ajuns la 888.271, arată cifrele Johns Hopkins University.

Primul caz de infecţie cu noul coronavirus a fost raportat în China la începutul lunii ianuarie şi la începutul lunii mai s-a ajuns la 4 milioane de cazuri, dar în doar cinci săptămâni numărul s-a dublat şi s-a ajuns la 8 milioane de cazuri, notează Reuters.

La nivel mondial, până acum au murit 435.661 de persoane. Numărul deceselor s-a dublat în ultimele şapte săptămâni.

Deşi cifra oficială a deceselor din Brazilia din cauza pandemiei a crescut la aproape 44.000, impactul real este probabil mult mai mare decât arată datele, au spus specialiştii în sănătate, citând lipsa unor teste pe scară largă în cea mai mare ţară din America Latină.

 

 

Sursa: Mediafax

×