x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronavirus/varianta Omicron: Primul caz confirmat în Spania

Coronavirus/varianta Omicron: Primul caz confirmat în Spania

29 Noi 2021   •   20:18
Coronavirus/varianta Omicron: Primul caz confirmat în Spania

Primul caz al variantei Omicron, a fost depistat în Spania, a anunţat luni un spital din Madrid, citat de France Presse.

"Secţia de microbiologie a Spitalului Gregorio Maranon din Madrid anunţă prima confirmare a variantei Omicron în Spania", a transmis această instituţie publică de sănătate pe Twitter, adăugând că este vorba despre "un călător ce a venit din Africa de Sud".

Autorităţile sanitare din regiunea Madrid au declarat într-un comunicat că bărbatul, în vârstă de 51 de ani, s-a întors duminică în Spania din Africa de Sud şi prezenta simptome uşoare.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizeza ca această nouă variantă a coronavirusului prezintă "un risc foarte ridicat" la nivel global

Lista ţărilor unde este detectată varianta Omicron continuă să crească, mai ales în Europa, după primele cazuri depistate în sudul Africii în noiembrie, ceea ce a determinat multe state să suspende călătoriile în această regiune şi să instituie restricţii preventive.

Guvernul spaniol urmează să decidă marţi, într-o şedinţă a cabinetului, suspendarea zborurilor provenind din sudul Africii.

 

×