x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cortegiu impresionant: o mare de uniforme roșii de poliție o conduc pe ultimul drum pe Shaelyn Yang, ucisă la datorie

Cortegiu impresionant: o mare de uniforme roșii de poliție o conduc pe ultimul drum pe Shaelyn Yang, ucisă la datorie

03 Noi 2022   •   17:31
Cortegiu impresionant: o mare de uniforme roșii de poliție o conduc pe ultimul drum pe Shaelyn Yang, ucisă la datorie
Sursa foto: Hepta

Polițiștii din Canada au participat la procesiunea ofițerului Shaelyn Yang, în vârstă de 31 de ani, care activa în domeniul sănătății mintale și al persoanelor fără adăpost. Tânăra a fost înjunghiată mortal pe 18 octombrie, în timp ce ea și un angajat al primăriei orașului Burnaby încercau să emită o notificare de evacuare unui bărbat care locuia într-un cort dintr-un parc din localitate.

Yang l-a împușcat pe suspect înainte de a muri, iar poliția din B.C. a transmis că ucigașul, Jongwon Ham, a fost operat și este acuzat de crimă de gradul I, fiind arestat preventiv.

„Tot ceea ce a făcut a fost definit de empatia sau compasiunea ei și de credința că ar putea schimba lumea”, a spus un membru al familiei.

Yang, care locuia în Richmond, a fost înmormântată cu onoruri militare, în conformitate cu protocoalele pentru astfel de situații, pentru un ofițer care moare la datorie.

Comisarul Brenda Lucki a declarat că Yang a fost admirată și respectată pentru munca, rezistența și dăruirea ei. Ea a spus că este „profund tragic” faptul că Yang nu a avut ocazia să-și împlinească potențialul în cadrul serviciului de poliție.

Mii de ofițeri în uniformă s-au adunat la Richmond Olympic Oval pentru a-și arăta respectul și a-și lua rămas bun de la colega lor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×