x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corupție la nivel înalt. PE a început procedura de urgență pentru ridicarea imunității a doi eurodeputați

Corupție la nivel înalt. PE a început procedura de urgență pentru ridicarea imunității a doi eurodeputați

02 Ian 2023   •   19:30
Corupție la nivel înalt. PE a început procedura de urgență pentru ridicarea imunității a doi eurodeputați
Sursa foto: Hepta

Parlamentul European a inițiat, luni, procedura de urgență pentru ridicarea imunității a doi eurodeputați anchetați în dosarul de corupție în care este implicată fosta vicepreședintă a legistativului UE, Eva Kaili, scrie AFP.

''Răspunzând unei solicitări a autorităţilor judiciare belgiene, am lansat o procedură pentru ridicarea imunităţii a doi membri ai Parlamentului European. Nu va exista nicio impunitate'', a transmis Roberta Metsola, președinta PE, pe Twitter. 

Ea a cerut ''tuturor serviciilor şi comisiilor să acorde prioritate acestei proceduri, în vederea încheierii ei pe 13 februarie'', data începerii celei de-a doua sesiuni parlamentare din 2023, prima desfășurându-se între 16-19 ianuarie 2022.

Este vorba despre italianul Andrea Cozzolino şi belgianul Marc Tarabella, membri ai grupului social-democraţilor europeni (S&D).

În dosarul privind primirea de bani din partea Qatarului și Marocului de către mai mulți eurodeputați și oficiali europeni pentru a susține interesele acestor țări, mai sunt anchetați Eva Kaili, demisă din funcția de vicepreședinte PE și italianul Francesco Giorgi, partenerul de viață al acesteia și asistentul lui Andrea Cozzolino. 

Eva Kaili, Francesco Giorgi, fostul eurodeputat italian Pier-Antonio Panzeri şi Niccolo Figa-Talamanca, reprezentantul unui ONG, se află în arest preventiv la Bruxelles.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×