x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Corupție în Parlamentul European. Unul dintre inculpați și-a recunoscut vinovăția. Eva Kaili anchetată și în Grecia

UPDATE Corupție în Parlamentul European. Unul dintre inculpați și-a recunoscut vinovăția. Eva Kaili anchetată și în Grecia

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2022   •   16:59
UPDATE Corupție în Parlamentul European. Unul dintre inculpați și-a recunoscut vinovăția. Eva Kaili anchetată și în Grecia
Sursa foto: Hepta

Parchetul de la Atena a deschis o anchetă preliminară pentru corupție asupra fostei vicepreședinte a Parlamentului European, Eva Kaili. Aceasta se află arestată preventiv la Bruxelles fiind acuzată de luare de mită de la Qatar, scrie AFP. 

''Procurorul financiar Nikos Bardakis a dispus deschiderea unei anchete asupra Evei Kaili pentru luare de mită şi spălare de bani'', în cooperare cu justiţia belgiană.
Ministrul grec al Justiţiei, Kostas Tsiaras, a anunțat zilele trecute că autoritățile elene vor ajuta poliția belgiană, care a ridicat, în urma perchezițiilor domiciliare realizate la Eva Kaili și Pier Antonio Panzeri, peste 1,5 milioane de euro 

Francesco Giorgi și-a recunoscut vinovăția

Partenerul Evei Kaili, fosta vicepreședintă a Parlamentului European, și-a recunoscut vinovăția în dosarul de corupție, în care sunt acuzați mai mulți eurodeputați că au primit sute de milioane de euro de la Qatar și Maroc pentru a le susține interesele, scrie EFE.

Francesco Giorgi are 35 de ani, este asistent parlamentar și partenerul de viață al Evei Kaili, cu care are o fetiță în vârstă de 2 ani. El și-a recunoscut implicarea în această operațiune, în fața polițiștilor și a judecătorului de instrucție din Belgia.  Acesta se află în continuare în arest preventiv. 

Giorgi a fost asistentul eurodeputatului italian Andrea Cozzolino, despre care spune că este implicat în acest caz, împreună cu europarlamentarul belgian Marc Tarabella. El nu a acuzat-o însă pe eurodeputata belgiană Maria Arena, deși unul dintre asistenții acesteia este implicat în scandal. 

Judecătorul de instrucție a stabilit că șeful întregii operațiuni este fostul parlamentar italian Pier Antonio Panzeri, de la domiciliul căruia au fost ridicați 700.000 de euro. Și el se află în arest preventiv iar soția și fiica acestuia au fost reținute în Italia deoarece Belgia a cerut extrădarea. 

Și Eva Kaili a fost reținută de poliție și va apărea în fața instanței pe 22 decembrie 2022. În urma unor percheziții de amploare, poliția belgiană a ridicat saci cu bani de la locuința Evei Kaili. Totodată, tatăl acesteia a fost surprins în timp ce ieșea dintr-un hotel din Bruxelles cu saci cu bani. 


 

×