x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coşmar în Oceanul Indian: pasagerii de pe Costa Allegra dorm pe punte şi primesc mâncare cu elicopterul (VIDEO)

Coşmar în Oceanul Indian: pasagerii de pe Costa Allegra dorm pe punte şi primesc mâncare cu elicopterul (VIDEO)

28 Feb 2012   •   14:59
Coşmar în Oceanul Indian: pasagerii de pe Costa Allegra dorm pe punte şi primesc mâncare cu elicopterul (VIDEO)

Cei ce au platit sume frumusele pentru o calatorie de vis traiesc un adevarat cosmar, dupa ce Costa Allegra, nava de croaziera a companiei Costa Crociere, pluteste in deriva, inca de luni, in largul insulelor Seychelles, in urma unui incendiu izbucnit in sala motoarelor, care a lasat fara putere vasul de lux.

Mai mult, pe Costa Allegra, cei 1049 de pasageri si membri ai echipajului stau in permanenta pe puntile vasului, in conditiile in care incendiul a distrus si sistemul electric.

Costa Crociere a cerut deja scuze public pentru inconvenientele create, anuntand ca joi se va incheia cosmarul trait de cei de pe vas. Comandantul navei a refuzat sa acosteze pe insula Desroches, aflata in apropiere, care nu ofera insa nici conditii optime de andocare, nici facilitati pentru cele peste 1.000 de persoane aflate la bord.

In aceste conditii, tractat de pescadorul francez Trevignon, primul care a raspuns semnalului SOS, posibil unui generator auxiliar care a fost deja consumat, Costa Allegra a pus cap-compas Mahe, capitala Seychelles, aflata, insa, la o distanta de peste 350 de kilometri, ce nu va putea fi parcursa in mai putin de 48 de ore.

Chiar daca un avion survoleaza in permanenta zona in care se afla Costa Allegra, exista temerea ca vasul ar putea fi atacat de catre piratii somalezi, a caror "arie de acoperire" se afla in apropiere.

×