x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe COVID-19 revine în China! Beijing, în „stare de război”

COVID-19 revine în China! Beijing, în „stare de război”

16 Iun 2020   •   21:50
COVID-19 revine în China! Beijing, în „stare de război”

Autorităţile de la Beijing au cerut marţi locuitorilor să evite călătoriile „neesenţiale” în afara oraşului şi au interzis persoanelor din zonele afectate să părăsească capitala, după o revenire dramatică a cazurilor de COVID-19, informează AFP.

„Toate persoanele care trebuie neapărat să părăsească Beijingul vor trebui să prezinte un certificat care să ateste că un test negativ a fost efectuat în ultimele şapte zile”, a spus Chen Bei, secretar general adjunct al primăriei capitalei Chinei.

Beijingul va închide din nou toate şcolile şi universităţile, după reapariția cazurilor de COVID-19, a mai anunţat, tot marţi, primăria capitalei.

În Beijing a început testarea a zeci de mii de locuitori, în contextul descoperirii, într-un interval de numai cinci zile, a 106 persoane recent infectate, după ce noul coronavirus părea să fi fost eliminat din țară.

Comisia Naţională de Sănătate din China a raportat în prima parte a zilei de marţi 40 de noi cazuri de COVID-19 detectate luni, opt provenite din exterior şi 32 la nivel local, dintre care 27 înregistrate la Beijing, după apariţia unui focar de coronavirus în principala piaţă a capitalei.

Autorităţile de la Beijing anunțaseră luni că oraşul este plasat „în stare de război” pentru a opri orice nou focar.

 

 

×
Subiecte în articol: covid china