x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CRĂCIUN DE LUX / Cadouri "de fiţe"

CRĂCIUN DE LUX / Cadouri "de fiţe"

de Mihaela Matachita    |    17 Dec 2008   •   00:00

Există oameni care îşi pot permite să nu se uite la bani. Acestora le sunt destinate sfaturile ziarului The Daily Mail. O listă de sugestii preluată de agenţia Il Velino şi destinată nababilor. Prosperi, dar de un gust îndoilenic.



De exemplu, acum te poţi simţi ca un prinţ şi la toaletă. Designerul Jemal Wright poate tapeta baia cu cristale strălucitoare, pentru ca posesorul să se simtă ca un prinţ şi la toaletă. Preţul unui vas strălucitor de WC este de 50.000 de lire sterline. Dacă nu-i suficient, sunt disponibile şi chiuvete, căzi cu astfel de decoraţiuni.

Cei sătui de banalul brad de Crăciun vor putea cumpăra unul din aur, decorat cu diamante şi şiraguri de perle. Creat de bijutierul nipon Ginza Tanaka, pomul de 24 de carate cântăreşte 21 de kg şi se vinde la Osaka pentru echivalentul sumei de 1 milion de lire sterline.
Pe lista celor mai ciudate cadouri se află un corset din metale preţioase şi aur încrustat cu briliante în valoare de 600.000 de lire sterline ori celebrul sutien de la Victoria’s Secret bătut în diamante şi îmbrăcat de manechinul brazilian Adriana Lima. Proiectat de bijutierul Martin Katz, sutienul are încastrate 3.575 diamante negre, un diamant alb de 117 carate şi 34 de rubine, dar este dotat şi cu două diamante negre, în formă de lacrimă, de peste 100 de carate. Sutienul nu face decât 3.350.000 lire.

Pentru a ciocni un pahar cu prietenii pe iaht, şampania este obligatorie. Pentru o sticlă conţinând licoarea unei faimoase mărci franceze este disponibil un suport din aur curat la preţul de 267.000 de lire sterline. Asta pentru a face o figură frumoasă printre invitaţi.

Dacă un bărbat vrea să înnebunească femeile, cadoul recomandat este parfumul Clive Christian’s No.1, ambalat într-un recipient din cristal Baccarat, cu plăcuţe din argint şi aur de 24 de carate, încrustat cu un diamant Solitaire. Merge la sigur cu doar 4.400 de lire sterline.

Cei cu gusturi retro au o dilemă: "Cum să împaci o măsuţă de jucat fotbal cu un salon somptuos?". Harrods propune un Fotbal Balilla cu 150.000 de cristale, care se asortează foarte bine cu suma de 80.000 de lire sterline.

Dacă suma e cam măricică, se poate cumpăra cu doar 1.000 de dolari o sticlă de apă chioară Wenlock in Shropshire, ornată cu 6.500 de cristale Swarovski. Sau pot fi oferite căştile din aur de 18 carate încrustate cu diamante la preţul de 3.499 de lire sterline. Mai există şi un laptop de lux, creat de designerul Ayano Kimura, 20 Macbook Air Golden Age, la 20.000 de lire sterline, placat cu aur de 24 de carate şi 12.000 de cristale. Un mouse pe măsură este, cu diamante şi decorat cu un motiv floral, la preţul de 15.500 de lire sterline.

În sfârşit, cadoul cel mai des întâlnit: ursuleţul. Este Steiff şi, pentru a marca aniversarea celor 125 de ani, compania producătoare a creat unul cu blăniţă din mohair, cusută cu fire de lurex din aur. Ochii sunt două safire "cabochon" înconjurate de 20 de diamante, iar nasul şi gura sunt din aur.

×
Subiecte în articol: externe lire sterline diamante