x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crăciun în beznă şi frig pe coasta de est a Americii. 500.000 de case rămase fără curent electric

Crăciun în beznă şi frig pe coasta de est a Americii. 500.000 de case rămase fără curent electric

25 Dec 2013   •   17:46
Crăciun în beznă şi frig pe coasta de est a Americii. 500.000 de case rămase fără curent electric

Peste jumătate de milion de case şi clădiri de afaceri au rămas fără curent electric, de Crăciun, în estul SUA şi al Canadei, în urma unei furtuni de zăpadă care a început de week-end-ul trecut.

De asemenea, se estimează că 24 de persoane au murit din cauza acestei furtuni, fie de frig, fie în accidente provocate de drumurile acoperite cu gheaţă. Mai mult, în Canada, cinci persoane au murit intoxicate cu monoxid de carbon, iar în SUA două, după ce au încercat să se încălzească folosind generoatoare cu benzină.

În oraşul canadian Toronto, unde sunt temperaturi de minus 15 grade Celsius, 80.000 de persoane sunt încă rămase fără curent electric din cauza furtunii, după ce iniţial 300.000 de persoane avuseseră această problemă.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 110 cazuri de intoxicaţie cu monoxid de carbon, de la generatoare defecte, în care a fost necesară spitalizarea.

Autorităţile îndeamnă oamenii să folosească pături pentru încălzire, nu surse de foc în interiorul caselor şi nici excesiv de multe lumânări.

Echipele de intervenţie lucrează în foc continuu pentru a remedia problema, însă se estimează că electricitatea va reveni la cote normale cel mai devreme sâmbătă.

×
Subiecte în articol: furtuna pana curent