x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Creierul lui Einstein a devenit aplicaţie pentru iPad

Creierul lui Einstein a devenit aplicaţie pentru iPad

26 Sep 2012   •   13:55
Creierul lui Einstein a devenit aplicaţie pentru iPad

Creierul lui Albert Einstein poate fi analizat si studiat de oricine prin intermediul unei noi aplicatii pentru iPad, informeaza nydailynews.com.

Prin accesul oricui, inclusiv a cercetatorilor, la anatomia creierului lui Einstein se spera ca se va descoperi de ce parintele fizicii moderne a fost genial.

Aplicatia a fost creata din esantioane prelevate din creierul lui Einstein. In 1955, medicul Thomas Harvey, care a facut autopsia lui Einstein, a sectionat creierul autorului teoriei relativitatii in 170 de bucati, inainte de a taia din ele numeroase esantioane ce puteau fi studiate la microscop.

Albert Einstein a publicat in 1905 teoria relativitatii restranse, completata in 1915 cu teoria relativitatii generalizate, in care a afirmat ca timpul accelereaza sau incetineste in functie de viteza de deplasare a unui obiect in spatiu, relativ la pozitia unui alt obiect. Teoria relativitatii a lui Einstein se afla la originea a numeroase romane science-fiction, care pun accentul pe distorsiunea timpului si a spatiului.

Albert Einstein a fost recompensat in 1921 cu premiul Nobel pentru fizica.

×
Subiecte în articol: creier geniu albert einstein relativitate