x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Creierul lui Michael Jackson, returnat familiei în vederea înhumării

Creierul lui Michael Jackson, returnat familiei în vederea înhumării

de Mihaela Matachita    |    10 Aug 2009   •   00:00

Creierul lui Michael Jackson, prelevat de autorităţi pentru efectuarea unor teste neuropatologice în vederea stabilirii cauzelor decesului, a fost returnat familiei starului, care aştepta acest lucru pentru a putea să îl înmormânteze, a informat Mediafax, citând Sky News.



Creierul fusese reţinut în laboratorul Insitutului de Medicină Legală din Los Angeles, la începutul lunii iulie, în scopul efectuării testelor neuropatologice, pentru a vedea dacă moartea artistului a survenit în urma unei supradoze de analgezice. Iar sâmbătă, un purtător de cuvânt al institutului a confirmat că organul a fost reintrodus în corpul neînsufleţit al starului săptămâna trecută.

Trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson, al cărui loc de veci încă nu este cunoscut, a făcut obiectul unor autopsii, inclusiv la cererea familiei, ale căror rezultate toxicologice sunt aşteptate în zilele următoare. Potrivit Daily Mail, o firmă de pompe funebre pregăteşte trupul artistului, care va fi înhumat într-un mormânt fără placă funerară în cimitirul Forest Lawn din Los Angeles. Presa britanică scrie că la ceremonie vor asista doar Jackie şi La Toya Jackson. Membrii familiei Jackson au depus deja actele necesare pentru a permite înhumarea în cimitirul din Los Angeles. La Forest Lawn, se află corpul neînsufleţit al artistului, depus în subsolul clădirii principale. Tot aici, s-a desfăşurat ceremonia religioasă privată organizată de familie la 7 iulie, când a avut loc şi ceremonia omagială publică de la Staples Center din Los Angeles. Alte surse susţin că "Regele muzicii pop" va fi înmormântat la celebrul său ranch Neverland, dar este nevoie de aprobarea autorităţilor locale. Acestea se tem că milioanele de fani vor bloca zona. Deşi fraţii lui Michael au spus că locul cel mai potrivit este Neverland, mama artistului, Katherine, susţine contrariul, pe motiv că fiul său nu mai agrea ferma din centrul Californiei după raidul poliţiei din 2003.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac. Cauzele morţii pot fi asociate cu dependenţa acestuia de medicamente calmante şi antidepresive, potrivit poliţiei din Los Angeles, care se ocupă de anchetă.

Pe de altă parte, site-ul tmz.com a relatat că John Branca şi John McClain au încasat banii de pe poliţa de asigurare de viaţă a lui Michael Jackson înainte de stabilirea cauzei morţii artisului. Viramentul banilor s-ar fi făcut foarte repede şi în secret, deşi cele mai multe companii de asigurări fac foarte greu astfel de plăţi, în cazul morţilor suspecte.

×
Subiecte în articol: externe