x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crematoriu in Peloponez

Crematoriu in Peloponez

de Irina Cristea    |    27 Aug 2007   •   00:00
Crematoriu in Peloponez
Sursa foto: JOHN KOLESIDIS/

Flăcările nu dau nici un semn de domolire in Peninsula Peloponez, situată in sudul Greciei. Bilanţul victimelor a trecut de 50 de persoane, iar incendiile de pădure ameninţă vestitul sit arheologic Olimpia.


Doar căţiva kilometri mai despărţeau ieri situl arheologic Olimpia de flăcările care au transformat Peninsula Peloponez intr-un veritabil crematoriu. Autorităţile au ordonat evacuarea a zeci de sate şi incearcă să găsească soluţii pentru sutele de oameni rămaşi fără adăpost. Bilanţul victimelor este tot mai ingrijorător, ajungănd ieri la 51 de morţi, după estimările date publicităţii de Ministerul elen al Sănătăţii şi citate de AFP. Majoritatea victimelor provin din localităţile Zacharo şi Megalopolis. De altfel, ieri au fost anunţate trei zile de doliu naţional, in condiţiile in care pe intreg teritoriul ţării s-a decretat stare de urgenţă.


AJUTOR EUROPEAN. La lupta cu incendiile de pădure izbucnite la sfărşitul săptămănii trecute iau parte 1.010 pompieri, asistaţi de 425 de militari şi 16 avioane şi elicoptere. Ei se străduiesc să oprească furia flăcărilor care inghit nu doar sate şi păduri, ci şi culturi agricole. In curănd, pompierii eleni vor primi un important sprijin din partea colegilor din alte ţări. Spania, Suedia, Germania, Norvegia, Israel, Romănia, Olanda, Slovenia şi Serbia s-au oferit să trimită aparate de zbor care să contribuie la eforturile de stingere a incendiilor. Primele ajutoare au venit insă din partea Franţei şi Italiei.

×
Subiecte în articol: externe