x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cristian Bușoi a fost ales președintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European

Cristian Bușoi a fost ales președintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European

04 Dec 2019   •   12:11
Cristian Bușoi a fost ales președintele Comisiei pentru Industrie din Parlamentul European
Sursa foto: antena3

Europarlamentarul Cristian Buşoi a fost ales preşedinte al Comisiei pentru Industrie, Cercetare şi Energie (ITRE) din Parlamentul European, informează comisia pe site-ul său.

Eurodeputat PNL şi membru al Grupului Partidului Popular European (Creştin Democrat), Cristian Buşoi a fost ales cu 52 de voturi pentru din 58 posibile, celelalte 6 voturi fiind acordate eurodeputatei franceze Joelle Melin, reprezentanta grupului Identitate şi Democraţie din Parlamentul European. El preia funcţia care a fost deţinută din luna iulie de Adina Vălean, aleasă apoi comisar european pentru transporturi.

ITRE este responsabilă cu politica industrială, politica de cercetare şi inovare a UE, politica spaţială, politica energetică şi de aplicare a noilor tehnologii.

''Avem nevoie de o strategie de politică industrială autentică, mai ambiţioasă şi trebuie să asigurăm tranziţia sistemelor noastre energetice pentru a atinge obiectivul strategic de decarbonizare. Este important să inspirăm lumea, dar, la fel de important este ne asigurăm că suntem competitivi, menţinem securitatea energetică a Uniunii Europene şi păstrăm locurile de muncă pentru cetăţenii europeni. Avem nevoie aşadar de o de o tranziţie echilibrată, pragmatică şi justă'', a declarat Buşoi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cristian busoi