x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criză de căpşunari

Criză de căpşunari

de Irina Cristea    |    29 Mai 2007   •   00:00
Criză de căpşunari
Sursa foto: SAMUEL ARANDA/

Fermierii din Marea Britanie tănjesc după muncitorii romăni şi bulgari şi fac demersuri pentru ca Guvernul să le permită acestora revenirea pe plantaţiile de căpşuni şi zmeură din Regat.

Fermierii din Marea Britanie tănjesc după muncitorii romăni şi bulgari şi fac demersuri pentru ca Guvernul să relaxeze restricţiile impuse imigranţilor din aceste state, scrie cotidianul The Times. Producătorii se plăng că producţia de căpşuni şi de zmeură va fi compromisă anul acesta in absenţa "căpşunarilor" romăni, subliniind că sectorul se confruntă cu un deficit semnificativ de forţă de muncă. In afară de romăni şi de bulgari, demersurile britanicilor ii mai vizează pe imigranţii din Moldova, Ucraina şi alte state care nu fac parte din Uniunea Europeană.

Fermierii se bucură de susţinerea lordului Rooker, secretar de stat pe probleme de Mediu, Alimentaţie şi Afaceri Rurale. Nu la fel de flexibili se arată şi oficialii de la Ministerul de Interne. Liam Byrne, secretar pe probleme de Imigraţie, insistă că actualele limite şi legi din domeniul imigraţiei corespund realităţii.

Politica britanică privind migraţia susţine că posturile vacante care necesită muncitori slab calificaţi pot fi ocupate de persoane din spaţiul comunitar, comentează The Times. In articol sunt menţionate rezultatele unui studiu potrivit căruia pentru recolta de vară din acest an au fost recrutaţi doar 2.300 de imigranţi.

×
Subiecte în articol: externe