x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criza economică lasă 70 de delegaţi bulgari la NATO fără salarii

Criza economică lasă 70 de delegaţi bulgari la NATO fără salarii

01 Dec 2009   •   00:00

Aproape 70 de angajaţi bulgari de la delegaţia ţării la NATO, în Bruxelles, şi de la comandamentul militar din Mons, Belgia, nu şi-au mai primit alocaţiile de deplasare de două luni, din cauza reducerilor bugetare ale Ministerului bulgar al Apărării, relatează cotidianul Trud, citat de Novinite.com.



Ziarul susţine că a obţinut copii ale scrisorilor trimise de direcţiile Ministerului Apărării în Sofia către comandanţii misiunilor militare bulgare din Belgia. Potrivit scrisorilor, fondurile de susţinere a personalului militar bulgar din cadrul organizaţiilor internaţionale au fost reduse cu 41,2 la sută şi s-a cerut reducerea cheltuielilor şi personalului delegaţiilor lor.

Directorul Direcţiei de resurse umane din Ministerul Apărării, Ivan Ivanov, a cerut permisii plătite pentru angajaţii delegaţiilor, afirmând că alocaţiile de deplasare în străinătate pentru lunile octombrie şi noiembrie au fost întârziate.

Potrivit ziarului, reprezentantul militar al Bulgariei la NATO, generalul Atanas Zaprianov, a declarat că sumele aferente salariilor şi cheltuielilor cu chiria pentru angajaţii bulgari au fost asigurate la timp, iar Ministerul Apărării a promis să plătească alocaţiile de deplasare în străinătate neplătite până la data de 10 decembrie 2009.

Problema este însă că, din cauza salariilor de bază reduse, personalul militar bulgar din Belgia depinde în cea mai mare parte de alocaţiile de deplasare în străinătate pentru asigurarea cheltuielilor de întreţinere, care se ridică la cel puţin 800 de euro pe lună, potrivit cotidianului Trud.

Oficiali bulgari neidentificaţi au precizat că angajaţii sunt deja îndatoraţi şi şi-au amânat ratele la diverse achiziţii, printre care achiziţiile de maşini.

×
Subiecte în articol: externe