x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criza energetică. O mare companie germană de utilități menține centralele pe lignit până în 2024

Criza energetică. O mare companie germană de utilități menține centralele pe lignit până în 2024

04 Oct 2022   •   13:58
Criza energetică. O mare companie germană de utilități menține centralele pe lignit până în 2024

Compania germană RWE menține în funcțiune a două centrale pe lignit până în 2024, deși acestea erau programate să fie închise până la sfârșitul anului. Totodată, a elaborat un plan de închidere a termocentralelor pe cărbune în următorii 8 ani, anunță ministrul Economiei, Robert Habeck, scrie Reuters.

"Aceste centrale vor rămâne în reţea până la sfârșitul lunii martie 2023, ca urmare a pierderii livrărilor de gaze naturale ruseşti şi a pierderii centralelor nucleare din Franţa", a explicat demnitarul german.

Grupul de utilități anunță că va opri producția de electricitată pe bază  de cărbune până în 2030. 

"Vom pune punct producţiei de electricitate pe bază de lignit în 2030, adică de două ori mai repede decât se preconiza. Contribuim la securitatea aprovizionării în Germania prin majorarea, temporară, a utilizării centralelor noastre pe lignit şi ajutăm la înlocuirea gazelor din producţia de electricitate. În acelaşi timp, investim miliarde de euro pentru a accelera tranziţia energetică şi suntem gata să eliminăm lignitul până în 2030", a spus Markus Krebbert directorul general al RWE.

Deși cererea de lignit a crescut, ca urmare a opririi livrărilor de gaze naturale din Rusia, grupul nu va deschide noi mine de lignit.

Grupul RWE are circa 20 de milioane de abonați pentru electricitate și 10 milioane pentru gaze. Este a patra mare companie electrică din Europa. 

×
Subiecte în articol: electricitate lignit germania RWE