x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crucea Roșie cere acces umanitar imediat în Mariupol

Crucea Roșie cere acces umanitar imediat în Mariupol

24 Apr 2022   •   16:51
Crucea Roșie cere acces umanitar imediat în Mariupol

În orașul Mariupol este „nevoie urgentă de acces umanitar imediat și fără obstacole”, transmite Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR).

„Este nevoie urgentă de un acces umanitar imediat și neîngrădit pentru a permite trecerea voluntară în siguranță a mii de civili și a sute de răniți din oraș, inclusiv din zona uzinei Azovstal”, scrie CICR.

Crucea Roșie a făcut mai multe încercări de evacuare a civililor din oraș, una dintre echipele sale fiind reținută peste noapte de poliție, la începutul lunii aprilie, în timpul unei încercări de a ajunge în oraș. După ce echipa a fost eliberată, un purtător de cuvânt al CICR a declarat că incidentul a arătat „cât de volatilă și complexă a fost pentru echipa noastră operațiunea de facilitare a unei treceri sigure în jurul Mariupolului”.

„Fiecare zi, fiecare oră care trece are un cost uman teribil”, a subliniat CICR, adăugând că „este pregătit” să ajute părțile implicate în conflict să convină asupra unor acorduri de evacuare voluntară.

Echipele sale „sunt la fața locului pentru a facilita operațiunile de trecere în siguranță de îndată ce se ajunge la un astfel de acord și se oferă garanții de securitate”, a conchis CICR.

×
Subiecte în articol: crucea rosie mariupol