x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cruciadă NASA împotriva profeţilor apocalipsei din 2012

Cruciadă NASA împotriva profeţilor apocalipsei din 2012

10 Noi 2009   •   00:00

NASA a lansat o campanie de explicaţii ştiinţifice de amploare împotriva profeţilor apocalipsei prevăzute de aceştia pentru 2012, pe măsură ce această nouă profeţie, ce pretinde că se sprijină pe date ştiinţifice, se propagă tot mai mult, mai ales prin intermediul internetului, a informat AFP.



Chiar şi Hollywoodul a adoptat acest scenariu catastrofal, producând "2012", filmul cu un buget imens, regizat de Roland Emmerich, ce va fi lansat în această săptămână. Filmul science-fiction prezintă sfârşitul lumii în timpul solstiţiului de iarnă din 2012, la data de 21 decembrie, în urma unei serii de catastrofe naturale. Această dată ar coincide cu o aliniere a planetelor sistemului nostru solar, considerată de rău augur de credinţa populară.

Promovată de milioane de site-uri pe internet, această predicţie îşi are originea într-o povestire potrivit căreia o planetă despre care se spune că ar fi fost descoperită de sumerieni, intitulată Nibiru sau "Planeta X", se îndreaptă către Terra şi se va ciocni cu planeta noastră. O altă coliziune catastrofală a fost anunţată de profeţii negativişti pentru anul 2003. De atunci, data cataclismului a fost amânată pentru 21 decembrie 2012, care corespunde cu sfârşitul unui ciclu din calendarul Maya. Anumite site-uri acuză NASA că ascunde adevărul despre existenţa planetei Nibiru, însă agenţia americană a negat aceste "fantasme pure".

În privinţa calendarului Maya, el nu se opreşte la data de 21 decembrie 2012. Este vorba doar de finalul unui ciclu lung, care va fi urmat de un altul, a explicat NASA. Cât despre alinierea planetelor, acest fenomen va avea loc peste mai multe decenii, dar chiar şi atunci când Terra intră într-o aliniere cu alte planete, efectele sunt neglijabile. Potrivit NASA, coliziunile catastrofale ale Terrei cu diverse corpuri celeste sunt foarte rare, ultima având loc acum 65 de milioane de ani şi provocând, probabil, dispariţia dinozaurilor.  (M.F.M.)

×
Subiecte în articol: externe