x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cruzime și demență în Afganistan: Biciuiți în fața a mii de spectatori, pe un stadion 

Cruzime și demență în Afganistan: Biciuiți în fața a mii de spectatori, pe un stadion 

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2022   •   11:21
Cruzime și demență în Afganistan: Biciuiți în fața a mii de spectatori, pe un stadion 
Sursa foto: Hepta

Douăsprezece persoane, inclusiv trei femei, au fost biciuite în fața a mii de spectatori pe un stadion de fotbal din Afganistan, a anunțat un oficial taliban.

Grupul era vinovat de „crime morale", inclusiv adulter și homosexualitate, a declarat un oficial taliban pentru BBC. Se crede că este a doua oară într-o singură lună când gruparea islamistă a ordonat biciuiri publice. Măsura ar putea semnala o revenire la practicile dure observate în timpul guvernării anterioare a talibanilor, din anii 1990.

Omar Mansoor Mujahid, un purtător de cuvânt al talibanilor pentru regiunea Logar din estul Afganistanului, unde au avut loc biciuirile, a declarat că toate cele trei femei au fost eliberate după ce au fost pedepsite. Unii dintre bărbați au fost închiși, a spus el, dar nu se știe câți.

Bărbații și femeile au primit între 21 și 39 de lovituri de bici fiecare. Numărul maxim pe care îl poate primi o persoană este de 39, a explicat un alt oficial taliban. De asemenea, 19 persoane au fost pedepsite săptămâna trecută în cadrul unui eveniment similar în provincia Takhar din nordul Afganistanului, potrivit rapoartelor.

Bicuirea din provincia Logar vine la o săptămână după ce liderul suprem al talibanilor, Hibatullah Akhundzada, a ordonat judecătorilor să aplice pedepse pentru anumite infracțiuni în conformitate cu interpretarea strictă a grupării a legii islamice Sharia. Această interpretare a legii islamice include execuții, amputări și lapidări publice.

Ordinul liderului suprem este cel mai recent semn că talibanii adoptă o poziție mai dură în ceea ce privește drepturile și libertățile, după ce au promis că vor guverna mai moderat atunci când au preluat puterea anul trecut.

În timpul guvernării lor din 1996-2001, talibanii au fost acuzați de comunitatea internațională pentru că aplicau în mod regulat pedepse în public, inclusiv biciuiri și execuții pe stadionul național din Kabul.

De asemenea, Guvernul a promis că nu va repeta represiunea brutală a femeilor. Totuși, de la revenirea grupului la putere, libertățile au fost grav limitate, iar mai multe femei au fost bătute pentru că și-au cerut drepturile.

 

×
Subiecte în articol: afganistan biciuire