x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cuba îl susține pe Mahmoud Abbas în crearea unui stat palestinian

Cuba îl susține pe Mahmoud Abbas în crearea unui stat palestinian

12 Mai 2018   •   12:00
Cuba îl susține pe Mahmoud Abbas în crearea unui stat palestinian
Sursa foto:

Noul lider cubanez Miguel Diaz-Canel l-a primit vineri la Havana pe preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, întâlnire în cursul căreia şi-a exprimat sprijinul faţă de crearea unui stat palestinian, relatează AFP. 

''Miguel Diaz-Canel a reafirmat sprijinul permanent al Cubei pentru dreptul inalienabil al palestinienilor de a-şi crea propriul stat, cu frontierele de dinainte de 1967 şi cu Ierusalimul de Est drept capitală'', a relatat presa oficială cubaneză. 

Havana a respins de asemenea ''decizia unilaterală a guvernului american de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala statului Israel şi de a transfera Ambasada SUA la Ierusalim''. 

La rândul său, preşedintele Abbas i-a adresat mulţumiri Cubei pentru sprijinul faţă de poporul său, potrivit agenţiei cubaneze de presă. 

Cuba este una dintre rarele ţări care, în 1947, s-a opus planului de împărţire a Palestinei. Sprijinul său faţă de palestinieni s-a întărit după victoria revoluţiei socialiste a fraţilor Castro. 

Mahmoud Abbas îşi încheie sâmbătă turneul în America Latină, în cursul căruia s-a deplasat în Venezuela şi Chile, două ţări care au susţinut proiectul privind constituirea unui stat palestinian. 

Luni, în Venezuela, Abbas le-a cerut ţărilor latinoamericane să nu-şi transfere ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, cum se pregătesc s-o facă SUA. 

Donald Trump a anunţat în decembrie 2017 decizia SUA de a recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului, contrar predecesorilor săi. Acest transfer, foarte controversat, este prevăzut să aibă loc pe 14 mai, pentru a coincide cu împlinirea a 70 de ani de la crearea statului Israel.

AGERPRES

×