x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum s-a produs busculada în care au murit suporterii aflați pe stadionul din Indonezia

Cum s-a produs busculada în care au murit suporterii aflați pe stadionul din Indonezia

02 Oct 2022   •   17:50
Cum s-a produs busculada în care au murit suporterii aflați pe stadionul din Indonezia

Echipa gazdă a pierdut meciul, iar după ce arbitrul a fluierat sfârșitul partidei, fanii furioși ai echipei au invadat terenul. De aici și până la dezastrul care s-a produs pe stadionul Kanjuruhan din Malang, în Java de Est, Indonezia, a fost doar un pas. Un meci de fotbal pe un stadion din Indonezia s-a încheiat cu un dezastru. Ultima raportare indică peste 170 de morți și peste 320 de răniți, după ce poliția a încercat să reprime violențele de pe teren, au anunțat, duminică, autoritățile locale.

Reuters încearcă să reconstituie cum s-a petrecut scandalul care a dus la tragedie.

Sâmbătă, la ora locală 20.00, pe stadionul Kanjuruhan din Malang, în Java de Est, Indonezia, începe meciul dintre Arema FC și Persebaya Surabaya. Cu puțin timp înainte de ora 22:00, meciul se încheie cu echipa gazdă Arema pierde cu 3-2 în fața lui Persebaya Surabaya. După ce arbitrul fluieră finalul meciului, suporterii furioși ai echipei gazdă invadează terenul. Imaginile video filmate de un martor Reuters arată fanii ciocnindu-se cu poliția pe teren.

Poliția folosește gaze lacrimogene în încercarea de a controla situația, ceea ce i-a determinat pe fanii panicați să se grăbească să iasă pe o poartă. S-a declanșat o debandadă de nedescris și cazuri de sufocare, a declarat reporterilor șeful poliției din Java de Est, Nico Afinta. Țipete se aud în apropierea porții de ieșire, în timp ce fanii încearcă să fugă, femei și copii fiind printre cei prinși în îmbulzeală, potrivit unei relatări pe Twitter postate de un fan.

Imagini video difuzate pe canalele locale arată cum fani care par inconștienți sunt scoși de pe stadion. În afara stadionului, suporterii și poliția au fost implicați în mai multe ciocniri, videoclipuri și fotografii difuzate pe rețelele de socializare arătând mașini de poliție incendiate.

Ministrul șef al securității țării, Mahfud MD, într-o postare pe Instagram, spune că stadionul s-a umplut peste capacitatea sa. El spune că au fost emise 42.000 de bilete pentru un stadion care ar trebui să aibă o capacitate de doar 38.000 de persoane.

Duminică dimineața, președintele Joko Widodo, într-o declarație video, ordonă federației de fotbal să suspende toate meciurile din prima ligă a țării, BRI Liga 1, până la finalizarea unei anchete privind securitatea la meciuri.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: indonezia