x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum “să pierzi” 90.000 de euro, angajat la bancă fiind!

Cum “să pierzi” 90.000 de euro, angajat la bancă fiind!

de Istvan Deak    |    02 Iun 2013   •   19:16
Cum “să pierzi” 90.000 de euro, angajat la bancă fiind!

Un angajat al unei bănci austriece a găsit o modalitate inedită de a pierde 90.000 de euro în timpul unui transport de bani în Austria, în momentul când sacul cu bancnote a căzut într-un râu pe când bărbatul încerca să rezolve o pană de cauciuc, scrie cotidianul Salzburger Nachrichten.

Angajatul băncii transporta la data de 7 mai suma de 90.000 de euro la bordul vehiculului său personal de la o sucursală mai mică a băncii situată în Obertauern, în provincia Salzburg (vest), către sediul băncii din Radstadt, în aceeaşi regiune, când a avut loc incidentul, potrivit relatărilor lui, care însă nu a fost confirmate de niciun martor.

În momentul în care bărbatul a încercat să rezolve pana de cauciuc, sacul cu bani, pe care el îl pusese pe o pantă abruptă pe marginea drumului situat într-o zonă accidentată, a alunecat şi a căzut în râu, conform declaraţiilor sale.
Poliţia, pompierii şi echipele de intervenţie au început căutările în râu, însă nu au reuşit să recupereze decât 3.000 de euro, a informat agenţia de presă APA.

Angajatul a fost concediat pentru că nu a respectat procedura în cazul transportului, conform băncii. Poliţia a afirmat că nu a deschis o anchetă penală. Poliţia a lansat cu toate acestea un avertisment către cei care ar putea fi tentaţi să recupereze banii.

Dincolo de subiectul inedit al banilor făcuţi pierduţi, Austria se confruntă cu probleme mai serioase. Ploile torenţiale din sudul şi estul Germaniei au provocat duminică suspendarea traficului feroviar între Germania şi Austria, a anunţat compania germană de căi ferate Deutsche Bahn.

În ultimele 48 de ore ploi torenţiale au căzut în landurile Baden-Württemberg, Bavaria, Saxa şi Turingia astfel că râurile au atins nivele ridicate şi în unele locuri au ieşit chiar din matcă. În Saxa autorităţile din regiunea Chemnitz şi Leipzig au declarat starea de urgenţă, după ce râurile au depăşit cota de alertă. În Bavaria, Dunărea a inundat parţial oraşul Passau, la frontiera cu Austria iar în landul Baden-Württemberg, intemperiile au provocat căderea mai multor copaci astfel că pompierii şi echipele speciale au efectuat aproximativ 3.000 de intervenţii.

Niciun tren nu circula duminică dimineaţa între München (sud-estul Germaniei) şi Salzburg (vestul Austriei) din cauza precipitaţiilor puternice căzute în noaptea de sâmbătă spre duminică a informat compania Deutsche Bahn.

Cancelarul Angela Merkel a promis sprijinul guvernului federal pentru populaţiile afectate dând asigurări că dacă va fi necesar va recurge la ajutorul armatei, a informat purtătorul de cuvânt Steffen Seibert într-un mesaj publicat pe contul său de tweeter în jurul orei 13:00 GMT.

În Austria, două persoane au fost date dispărute în urma unor alunecări de teren care au impus evacuare a a cel puţin 200 de persoane. În plus, multe drumuri, în special din vestul şi nordul ţării, sunt închise iar traficul feroviar suferă de întreruperi după mai multe zile de ploi torenţiale.

×