x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cum se "distrează" LUNETIŞTII în Siria

Cum se "distrează" LUNETIŞTII în Siria

19 Oct 2013   •   23:45
Cum se "distrează" LUNETIŞTII în Siria

Un chirurg britanic, care a petrecut cinci săptămâni ca voluntar într-un spital din Siria, crede că lunetiştii implicaţi în conflict împuşcă civili ca să-şi învingă plictiseală.

Medicul David Nott a povestit pentru cotidianul The Times că a tras această concluzie după ce a observat că pacienţii lui veneau cu aceleaşi tipuri de răni. "Într-o zi, toţi veneau cu răni în abdomen, în ziua următoare - toţi erau răniţi în partea stângă a pieptului", a relatat doctorul Nott. "De la primul pacient care era adus dimineaţa, puteai ştii aproape sigur ce-o să vezi în restul zilei. Era un joc". Lunetiştii se distrau ţintind anumite părţi ale corpului.

Într-una din zile, lunetiştii au atins o monstruozitate greu de imaginat: şi-au ales ca ţinte numai femeile cu sarcină avansată. "Toate femeile au fost împuşcate în uter, deci era clar că acolo au ţintit", a spus chirurgul britanic. "Nici nu pot să vă spun cât de îngrozitor a fost. Era pentru prima dată când vedeam aşa ceva".

David Nott este specialist în chirurgie vasculară la London's Westminster şi Spitalul Chelsea, pe lista pacienţilor săi numărându-se inclusiv fostul premier britanic Tony Blair.

În ultimii 20 de ani, Nott a fost medic-voluntar în mai multe zone de război printre care Bosnia, Libia şi Congo.

×