x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cumnatul unuia dintre atacatorii de la Charlie Hebdo, inculpat şi plasat în detenţie

Cumnatul unuia dintre atacatorii de la Charlie Hebdo, inculpat şi plasat în detenţie

27 Aug 2016   •   22:25
Cumnatul unuia dintre atacatorii de la Charlie Hebdo, inculpat şi plasat în detenţie
Sursa foto: Foto: Twitter

Mourad Hamyd, cumnatul lui Cherif Kouachi, unul dintre jihadiştii autori ai atacului sângeros de la Charlie Hebdo, a fost inculpat şi încarcerat sâmbătă în Franţa, suspectat că a dorit să se ralieze jihadiştilor în Siria, au anunţat surse judiciare, informează AFP.

Studentul francez de 20 de ani a fost inculpat de un judecător antiterorist la Paris, pentru "asociere cu răufăcători terorişti" şi plasat în detenţie provizorie.

Tânărul a fost predat vineri Franţei din Bulgaria, în executarea unui mandat european de arestare, emis de magistrat pentru "asociere în vederea pregătirii de acte teroriste".

La sfârşitul lui iulie, el a fost arestat la frontiera turco-bulgară în timp ce încerca să ajungă în Turcia, poartă de intrare pentru candidaţii la jihad în Irak şi Siria. Respins de autorităţile turce, el a fost plasat într-un centru de reţinere în Bulgaria.

În faţa autorităţilor bulgare, Mouarad Hamyd, o soră a căruia, Izzana, era căsătorită cu Cherif Kouachi, a afirmat că vroia să facă "turism" şi că nu are nicio legătură cu Stat Islamic.

Atacul asupra săptămânalului satiric comis de fraţii Cherif şi Said Kouachi, în care au murit 12 oameni în 7 ianuarie 2015, a fost primul dintre-o serie de atacuri sângeroase care au lovit de atunci Franţa.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo Mourad Hamyd