x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cuplu francez care avea 160 de pisici și câini a primit interdicția de a ține animale de companie

Un cuplu francez care avea 160 de pisici și câini a primit interdicția de a ține animale de companie

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2024   •   16:15
Un cuplu francez care avea 160 de pisici și câini a primit interdicția de a ține animale de companie
Sursa foto: Hepta

Un cuplu francez a primit interdicția de a ține animale de companie. De asemenea, francezii au fost obligați să plătească peste 150.000 de euro unei organizații pentru protecția animalelor. Deciziile au fost luate după ce autoritățile au găsit în locuința lor peste 160 de pisici și câini.

Un cuplu francez a primit o condamnare la un an cu suspendare pentru ținerea a zeci de animale în condiții improprii, potrivit BBC.

Cuplul, din Nisa, avea 159 de pisici și șapte câini într-un apartament de 80 mp. Unele animale erau bolnave, deshidratate, sufereau de malnutriție sau erau infectate cu paraziți.

Judecătorul a stabilit ca femeia de 68 de ani și bărbatul de 52 de ani să primească o interdicție permanentă de a păstra animalele de companie. De asemenea, ei au fost obligați să plătească mai mult de 150.000 de euro către organizații de caritate și părți civile pentru drepturile animalelor.

Cuplul a mai fost anchetat în 2014 pentru că locuia într-o garsonieră de 18 mp cu 13 pisici și un câine.

O evaluare psihiatrică a stabilit că femeia are „sindromul Noah”, care se manifestă ca o nevoie psihologică de a salva animalele, chiar și atunci când nu se poate face acest lucru în mod corespunzător.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: caini pisici cuplu francez