x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cuplul prezidenţial american a făcut ultima sa vizită de Crăciun militarilor din Hawai

Cuplul prezidenţial american a făcut ultima sa vizită de Crăciun militarilor din Hawai

26 Dec 2016   •   12:40
Cuplul prezidenţial american a făcut ultima sa vizită de Crăciun militarilor din Hawai

Preşedintele american Barack Obama şi soţia sa, Michelle, au vizitat duminică, pentru ultima dată, militarii şi familiile acestora care au sărbătorit Crăciunul la o bază militară din Hawai, în mijlocul Pacificului, transmite AFP. 

După o tradiţie bine stabilită, cuplul prezidenţial, care îşi petrece vacanţa de sfârşit de an într-o vilă la ţărmul mării, în Kailua, în nord-estul insulei Oahu, s-a deplasat la baza învecinată a Marinei americane din Kaneohe. 

Preşedintele democrat a povestit că a sunat, sâmbătă, mai mulţi militari staţionaţi în Irak şi în Afganistan, dintre care unii "sunt în misiune pentru a învinge gruparea Stat Islamic". 

"Chiar dacă este ultima oară când mă adresez dumneavoastră în calitate de preşedinte, vreau să ştiţi că în calitate de cetăţean recunoştinţa mea va rămâne intactă", a declarat Obama. 

"A fost privilegiul vieţii mele să fiu comandantul vostru", le-a spus militarilor preşedintele SUA, care, după opt ani la putere, va părăsi Casa Albă pe 20 ianuarie, când va ceda locul republicanului Donald Trump. 

Barack Obama, care este foarte ataşat de Hawai unde s-a născut şi şi-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei şi adolescenţei sale, a dezvăluit că intenţionează să revină la această bază militară în anii următori. 

"Înţeleg că voi avea încă unele drepturi în calitate de fost preşedinte", a spus el glumind: "Voi putea deci utiliza încă sala de sport şi, bineînţeles, terenul de golf...". Agerpres

×