x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe CUTREMUR VIOLENT, cu magnitudinea 7,2 grade pe scara Richter, în Filipine. Cel puţin 32 persoane au murit (VIDEO)

CUTREMUR VIOLENT, cu magnitudinea 7,2 grade pe scara Richter, în Filipine. Cel puţin 32 persoane au murit (VIDEO)

15 Oct 2013   •   08:30
CUTREMUR VIOLENT, cu magnitudinea 7,2 grade pe scara Richter, în Filipine. Cel puţin 32 persoane au murit (VIDEO)
UPDATE 11:08 - Cel puţin 32 de persoane au murit şi alte 100 au fost rănite în cutremurul cu magnitudinea de 7,1, produs marţi în centrul Filipinelor, în regiunea Cebu, relatează AFP, citată de Mediafax.

Reynaldo Balido, purtătorul de cuvânt al apărării civile, şi alţi oficiali din cadrul autorităţilor locale au avertizat că bilanţul ar putea creşte, pe măsură ce clădirile prăbuşite sunt cercetate.
------------------------------------------

Cel puţin 20 de persoane au murit în cutremurul produs marţi în centrul Filipinelor. În numai zece minute, a venit şi prima replică, de 5,4 pe Richter, urmată de alte trei, de intensitate mai scăzută. Deocamdată, autorităţile nu au emis alertă de tsunami.

Seismul, cu o magnitudine de 7,1 (estimare revizuită), a avut loc în cursul dimineţii (03:12, ora României) la cinci kilometri de Balilihan, un oraş cu aproximativ 20.000 de locuitori, şi la 60 de kilometri de regiunea Cebu, zonă turistică.

Cebu este cel mai mare oras al arhipelagului. Sase persoane au fost ucise in urma prabusirii pietei de peste din Cebu, iar numeroase alte persoane au fost ranite, a declarat Raquel Arce, administratora pietei, pentru postul de radio DYSS.

USGS a lansat un cod galben dupa seism, indicand ca "victime si pagube sunt posibile", insa ca "impactul ar trebui sa fie relativ localizat", a adaugat institutul. Cutremurul a fost urmat de doua replici, cu o magnitudine de peste 5. Centrul de alerta de tsunami din Pacific nu a emis o alerta.

Epicentrul seismului s-a produs la 629 kilometri de capitala, Manilla. Balilihan numara aproximativ 18.500 de locuitori, conform site-ului de Internet al orasului. Filipine este situat pe centura de foc a Pacificului, care include cateva sute de vulcani si in regiunea careia se produc frecvent seisme si eruptii.

×
Subiecte în articol: cutremur filipine