x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur de 7,8 grade în Ecuador! Cel puțin 41 de persoane și-au pierdut viața! S-a declarat STARE DE URGENŢĂ

Cutremur de 7,8 grade în Ecuador! Cel puțin 41 de persoane și-au pierdut viața! S-a declarat STARE DE URGENŢĂ

17 Apr 2016   •   09:06
Cutremur de 7,8 grade în Ecuador! Cel puțin 41 de persoane și-au pierdut viața! S-a declarat STARE DE URGENŢĂ
Sursa foto: Foto: Twitter

UPDATE. Cel puţin 41 de persoane au murit în cel mai puternic cutremur înregistrat în Ecuador în ultimele decenii, care a doborât clădiri, a avariat drumuri şi a provocat pagube pe o rază de sute de kilometri de la epicentru, în capitală şi alte oraşe importante, relatează AP, citat de news.ro.

Bilanţul urmează să crească, au avertizat autorităţile duminică, în timp ce echipe de salvatori căutau supravieţuitori în zona puţin populată a unor porturi pescăreşti şi plaje turistice a epicentrului seismului, cu magnitudinea de 7,8.

 

Stire initiala. Cel puțin 28 de persoane și-au pierdut viața în Ecuador după un cutremur cu magnitudinea 7,8 care a lovit sâmbătă vestul țării, a anunțat vicepreședintele Jorge Glas, precizând că a fost decretată starea de urgență, relatează AFP, citata de Agerpres.

"Avem 16 persoane decedate în orașul Portoviejo, zece la Manta, două în provincia Guayas", a declarat Jorge Glas în cursul unei conferințe de presă, adăugând că starea de urgență a fost decretată la nivel național "pentru păstrarea ordinii publice".

Autoritățile nu au comunicat deocamdată un bilanț al răniților.

 

Vicepreședintele ecuadorian a adăugat că "toate forțele publice sunt în stare de alertă maximă pentru a proteja viața cetățenilor".

Provinciile cele mai afectate sunt Manabi, Guayas și Esmeraldas.

"Toate protocoalele de urgență au fost activate din momentul mișcării telurice și ne aflăm în stare de urgență", a subliniat Jorge Glas, care îndeplinește funcția de șef al statului, în absența președintelui Rafael Correa, aflat în vizită la Vatican.

 

×
Subiecte în articol: cutremur