x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Cutremur de 7,8 grade pe scara Richter în sud-estul Iranului. Cel puţin 40 de persoane au murit

(VIDEO) Cutremur de 7,8 grade pe scara Richter în sud-estul Iranului. Cel puţin 40 de persoane au murit

16 Apr 2013   •   14:06
(VIDEO) Cutremur de 7,8 grade pe scara Richter în sud-estul Iranului. Cel puţin 40 de persoane au murit
UPDATE 15:12 - Cel puţin 40 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului violent care s-a produs în Iran. Mii mii de oameni sunt evacuaţi, transmite televiziunea națională din Iran, potrivit Huffington Post. Panicaţi, oamenii au ieşit în stradă, de teama replicilor puternice. Potrivit ndtv.com, cutremurul a fost resimțit în Pakistan, Iran, Afganistan și India.

...........................

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 8 grade pe scara Richter, s-a produs în Iran, la ora locală 14:44. Magnitudinea sesismului a fost confirmată de Centrului de studii geofizice din SUA (USGS). Ulterior, seismologii au revizuit magnitudinea seismului la 7,8 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs la graniţa cu Pakistanul. Autorităţile de la Teheran nu au raportat victime sau pagube materiale.

Epicentrul cutremurului s-a aflat la o distanță de 86 de kilometri de orașul iranian Khash și la o adâncime de 15,2 kilometri.

Cu o săptămână în urmă, un cutremur cu magnitudinea de moment de 6,3 s-a produs sudul Iranului, în apropierea centralei nucleare de la Bushehr.

Ştire în curs de actualizare




×
Subiecte în articol: cutremur iran