x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur de magnitudine 7,5 în Papua Noua Guinee

Cutremur de magnitudine 7,5 în Papua Noua Guinee

26 Feb 2018   •   06:56
Cutremur de magnitudine 7,5 în Papua Noua Guinee

Un cutremur de magnitudine 7,5 s-a produs luni la ora locală 03.44 în Papua Noua Guinee, informează USGS (US Geological Survey, serviciul de monitorizare geologică din SUA). Deocamdată nu există informaţii despre eventualele victime sau despre daune, dar au fost afectate operaţiunile de exploatare a petrolului şi gazelor.

 

Seismul a fost înregistrat la 17.44 GMT (19.44 ora României) în regiunea centrală a celei mai mari insule a ţării, la o adâncime de 35 de kilometri. Epicentrul este la aproximativ 560 de kilometri de capitala Port Moresby.

Centrul de alerte de tsunami în Pacific din Hawaii nu a emis nicio alertă. Mai multe agenţii umanitare au afirmat, potrivit Reuters, că evaluarea daunelor şi a victimelor este îngreunată de calitatea slabă a comunicaţiilor în zona împădurită unde s-a resimţit seismul.

Corporaţia ExxonMobil a anunţat că şi-a închis instalaţia de condiţionare a gazelor de la Hides, din apropierea epicentrului, legată printr-o conductă de o uzină de lichefiere de lângă Port Moresby. Oil Search, compania locală de explorare a gazelor şi petrolului, şi-a oprit producţia în zona afectată de seism şi a anunţat că au avut loc mai multe replici cu magnitudini de peste 5.

Cutremurele sunt frecvente în Papua Noua Guinee, care se află pe aşa-numitul "inel de foc" al Pacificului, unde fricţiunile între plăcile tectonice produc fenomene seismice şi vulcanice. AGERPRES

×