x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur în Italia: Opere de artă, recuperate de sub dărâmături

Cutremur în Italia: Opere de artă, recuperate de sub dărâmături

03 Sep 2016   •   00:10
Cutremur în Italia: Opere de artă, recuperate de sub dărâmături
Sursa foto: vigili del fuoco

Mai multe opere de artă valoroase, datând din secolele al XV-lea şi al XVI-lea, au fost recuperate din mijlocul dărâmăturilor Muzeului civic din Amatrice, oraşul din centrul Italiei cel mai afectat de seismul care a avut loc în urmă cu aproape zece zile, relatează AFP.

''Operaţiunile de recuperare şi de asigurare a operelor Muzeului civic din Amatrice, din care cel mai important tablou - Madonna con bambino e san Giovannino - de Cola dell'Amatrice (Nicola Filotesio), artist, sculptor şi arhitect al Renaşterii în prima jumătate a secolului al XVI-lea, au fost încheiate cu succes'', se arată într-un comunicat al ministerului Culturii.

Trei capodopere ale orfevrăriei secolului XV, dar şi alte opere, au fost recuperate din acest muzeu dar şi o replică a Giulgiului care se găsea în Biserica San Francesco di Borgo, la Arquata del Tronto, un alt oraş grav afectat de cutremurul care s-a soldat cu 293 de morţi.

Cele două operaţiuni au fost efectuate în plină zonă roşie unde salvatorii îndepărtează molozul şi unde accesul publicului este interzis, potrivit comunicatului amintit.

''Preţioasele opere ale Muzeului din Amatrice şi Giulgiul de la Arquata sunt acum în siguranţă'', potrivit ministrului italian al culturii Dario Franceschini citat de comunicatul amintit, încheie AFP.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: cutremur seism italia daramaturi