x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremur în Peru, de 6,1 grade, în nordul ţării

Cutremur în Peru, de 6,1 grade, în nordul ţării

10 Sep 2016   •   16:15
Cutremur în Peru, de 6,1 grade, în nordul ţării

UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 pe scara Richter a lovit, sâmbătă, la ora 10:08 GMT, nordul Peru, potrivit U.S. Geological Survey (USGS), informează Reuters. 

Primul raport al Institutului de Geofizică din Peru (IGP) arată că seismul s-a produs la ora locală 05:08 (10:08 GMT), la o adâncime de 146 de kilometri, cu epicentrul în Nueva Cajamarca, la 54 de kilometri nord-est de Moyobamba, potrivit EFE. 

Institutul Naţional de Apărare Civilă (INDECI) nu a oferit încă detalii cu privire la efectele cutremurului, însă locuitorii din Nueva Cajamarca, un district al provinciei Rioja, în care trăiesc aproximativ 45.000 de locuitori, au postat mesaje pe Facebook în care arată că nu au fost victime sau pagube materiale, mai scrie EFE. 

Potrivit informaţiilor IGP, cutremurul a fost simţit şi în regiunile nordice ale Cajamarca, Piura, Lambayeque şi La Libertad, inclusiv în localitatea Loja din Ecuador. 

În luna august, anul trecut, un cutremur de 5,3 grade pe scara Richter a provocat moartea a patru persoane, 67 de răniţi şi a lăsat 6.000 de persoane fără adăpost în regiunea Arequipa. 

Peru se află în zona aşa-numitului Inel de Foc, în care se înregistrează aproximativ 85% din activitatea seismică la nivel mondial, mai arată EFE.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,1 pe scara Richter a lovit, sâmbătă, la ora 10:09 GMT, nordul Peru, potrivit U.S. Geological Survey (USGS), informează Reuters. 

Seismul a avut epicentrul la 54 de kilometri nord-est de Moyobamba, la o adâncime de 114 kilometri, potrivit agenţiei.AGERPRES

×