x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutremurul din Filipine a avut forţa a 32 de bombe atomice!

Cutremurul din Filipine a avut forţa a 32 de bombe atomice!

16 Oct 2013   •   12:51
Cutremurul din Filipine a avut forţa a 32 de bombe atomice!

Seismul cu magnitudinea 7,2 produs marți în Filipine a avut o energie echivalentă cu cea a 32 de bombe nucleare de puterea celei lansate asupra orașului japonez Hiroshima în anul 1945, scrie cotidianul local Philippine Inquirer în ediția sa de miercuri, relatând despre efectele devastatoare ale seismului în centrul țării.

 Cel puțin 97 de persoane de persoane și-au pierdut viața și sute de biserici și alte clădiri s-au prăbușit. Bilanțul ar putea crește, întrucât echipele de salvare nu au reușit încă să ajungă în zonele izolate, unde este posibil să se fi înregistrat de asemenea numeroase victime.

Conform Institutului filipinez de Vulcanologie și Seismologie (FIVS), seismul, produs la o adâncime de 33 de kilometri, este cel mai puternic înregistrat în Filipine în ultimii 23 de ani și a fost urmat de 137 de replici. Pagube semnificative s-au produs și în insulele Cebu și Mindanao, unde a fost decretată starea de calamitate.

Arhipelagul filipinez Filipine este situat pe Cercul de foc al Pacificului, unde se întâlnesc mai multe plăci tectonice care provoacă o activitate seismică și vulcanică intensă.

×