x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe D-ale globalizarii

D-ale globalizarii

de Irina Cristea    |    01 Dec 2006   •   00:00
FALIMENT. Unul dintre cei mai mari specialisti economici anunta vremuri tulburi pentru firmele europene si americane in anii urmatori si prevede ca vom asista la un numar impresionant de falimente.

"Numarul falimentelor va creste, chiar si in absenta unei descresteri a economiei si chiar in conditiile in care rata de interes va creste", a declarat miliardarul Wilbur L. Rose intr-un editorial din Business Weeek. Rose este considerat expertul mondial in domeniu, fiind supranumit "Regele falimentelor" de catre revista Fortune, in 1998. El a declarat ca anul viitor, 7% dintre firmele europene si americane se vor prabusi, in conditiile in care in 2006 rata falimentului a fost undeva la un procent.

"In 2007 vom asista la o adevarata tragedie", a prefatat Rose anul ce urmeaza. "Nivelul mediu platit de catre creditori pe piata a crescut cu 8,2 procente, spre deosebire de acum un an, cand cresterea a fost undeva la cinci procente", a identificat

Rose unul dintre principalele motive ce vor duce la cresterea falimentelor. Un alt catalizator pare a fi, in opinia expertului, faptul ca anul 2007 reprezinta incheierea unui ciclu de investitii ce a inceput in anul 2002. In 2004, Rose facea acelasi gen de previziuni, insa atunci aducea ca argument principal competivitatea firmelor asiatice, care produc aceleasi obiecte, la aceeasi calitate, insa la preturi mult mai mici.

×
Subiecte în articol: externe