x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Danemarca a achiziţionat patru elefanţi de circ pentru a le asigura retragerea din activitate

Danemarca a achiziţionat patru elefanţi de circ pentru a le asigura retragerea din activitate

31 Aug 2019   •   16:30
Danemarca a achiziţionat patru elefanţi de circ pentru a le asigura retragerea din activitate

Un minister din Danemarca a achiziţionat patru elefanţi de circ în cadrul unei înţelegeri menită să asigure acestor animale retragerea din activitate, relatează sâmbătă DPA.

Cei patru elefanţi, pe nume Ramboline, Lara, Djunga şi Jenny, au costat 11 milioane coroane daneze (1,6 milioane de dolari), a anunţat sâmbătă Ministerul Alimentaţiei şi Pescuitului.

Înţelegerea a fost încheiată cu două circuri.

"Am ajuns la o soluţie foarte rezonabilă, benefică pentru elefanţi", a declarat Mogens Jensen, ministrul Alimentaţiei şi Pescuitului, citat într-un comunicat.

"Animalele sălbatice nu au ce căuta într-un grajd sau într-o arenă de circ, iar la deschiderea sesiunii parlamentare, în octombrie, voi prezenta propunerea pentru o nouă lege privind bunăstarea animalelor, astfel încât să putem interzice în sfârşit animalele sălbatice în circuri", a adăugat oficialul.

Ministrul a adăugat că există un consens larg în Parlament în ceea ce priveşte această iniţiativă.

Benny Berdino, directorul Circus Arena, unul dintre circurile care au semnat înţelegerea, a declarat în cadrul unui comentariu: "Îmi pare rău că ne luăm rămas-bun de la cei trei elefanţi ai noştri, însă în acelaşi timp sunt încântat că se pot retrage din activitate şi se pot bucura de o pensionare binemeritată".

Între timp, a fost deschisă o procedură prin care grădinile şi parcurile zoologice din Danemarca pot aplica pentru a avea grijă de cei patru elefanţi retraşi din activitate, a relatat agenţia de ştiri Ritzau.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: danemarca elefanti de circ