x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Imigranţii în Marea Britanie nu vor primi ajutoare dacă nu îşi găsesc de lucru în şase luni, spune David Cameron

Imigranţii în Marea Britanie nu vor primi ajutoare dacă nu îşi găsesc de lucru în şase luni, spune David Cameron

25 Mar 2013   •   10:33
Imigranţii în Marea Britanie nu vor primi ajutoare dacă nu îşi găsesc de lucru în şase luni, spune David Cameron

David Cameron scrie luni, într-un articol publicat în The Sun, că "s-au spus multe despre bulgari şi români ce vor veni anul viitor" în Marea Britanie, înainte de a susţine un discurs în care va anunţa, între altele, că imigranţii vor pierde ajutoarele sociale dacă nu îşi găsesc de lucru după şase luni. Premierul britanic scrie în acest articol, publicat în ediţia online de luni a tabloidului The Sun, că măsurile vizează ca "oricine vine aici să plătească şi să ofere ceva înapoi". El apreciază că Marea Britanie este percepută ca având o "abordare blândă" în acest sens, din cauza laburiştilor. În prezent, nu există nicio limită cu privire la perioada în care imigranţii din UE pot solicita ajutor de şomaj în timp ce caută un loc de muncă.

"S-au spus multe despre bulgari şi români ce vor veni anul viitor" în Marea Britanie, scrie Cameron. "Noi beneficiem de pe urma aderării unor noi ţări la UE: ei vor cumpăra mai multe lucruri de la noi şi vor fi create noi locuri de muncă. Dar, ca Guvern, trebuie să ne asigurăm că oamenii vin aici din motivele corecte", subliniază premierul.

Articolul complet, aici.

×
Subiecte în articol: david cameron imigranti marea britanie