x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe David Cameron îndeamnă londonezii să revină în capitală pentru a stimula consumul

David Cameron îndeamnă londonezii să revină în capitală pentru a stimula consumul

03 Aug 2012   •   12:16
David Cameron îndeamnă londonezii să revină în capitală pentru a stimula consumul

Premierul britanic David Cameron a cerut joi londonezilor sa "revina in capitala pentru a face cumparaturi in buticuri, restaurante", in urma numeroaselor plangeri ale comerciantilor privind lipsa castigurilor cu prilejul Jocurilor Olimpice (JO), relateaza AFP.
Desi nu sunt inca disponibile cifre oficiale privind impactul real al evenimentului, hotelierii, restaurantele, teatrele si magazinele se plang aproape la unison de scaderea activitatii, presa vorbind chiar despre "orasul fantoma".
Autoritatile sunt acuzate ca i-au determinat pe londonezi si pe turisti sa evite capitala cu previziunile lor privind aglomerarea traficului cu prilejul JO.
"Cred ca mesajul pe care l-am transmis pentru a evita ambuteiajele a fost important, dar acum, la modul cel mai sincer, am aratat ca nu exista dezordine", a precizat Cameron. "Cred ca oamenii ar putea incepe sa revina in capitala pentru a face cumparaturi, a manca la restaurante si altele", a adaugat acesta.
Premierul a argumentat avertismentele anterioare ale autoritatilor (de a evita centrul orasului, de a nu suprasolicita metroul, etc). El a apreciat cresterea traficului la metrou "intre cinci si zece la suta".
Potrivit lui David Cameron, "sambata si duminica, vor fi 200.000 de persoane in zona olimpica".
Autoritatile iau in calcul filtrarea sosirilor la centrul comercial Westfield situat in imediata vecinatate a parcului olimpic la sfarsitul saptamanii viitoare, prioritatea avand persoanele care au bilete olimpice, pentru a limita afluxul de clienti.
Premierul si-a reafirmat convingerea ca JO reprezinta o excelenta vitrina pentru atragerea investitorilor, evocand urmatorul film al Warner Bros, avandu-l ca erou pe Tom Cruise, care va fi turnat in Marea Britanie.

Mediafax

×
Subiecte în articol: david cameron olimpiada 2012